Herplaatsing

Het komt bij elke cattery wel eens voor. Een kat wordt geholpen en komt als laagste in rang te staan. De kat voelt zich niet meer prettig in de groep en trekt zich terug of verstopt zich, of het andere uiterste doet zich voor, de kat toont zijn ongelukkige gevoel door agressief naar de rest van de katten te reageren. Er wordt dan na heel lang denken , wikken en wegen besloten dat de kat herplaatst wordt. Een kat past zich altijd in nieuwe situaties goed aan en went snel. Degene die hier het meeste problemen mee hebben zijn de mensen zelf.. Herplaatsen doet zeer en dit doet men altijd zo weinig mogelijk. maar soms kan het niet anders. Tenslotte moeten we aan het welzijn van de katten denken . Zij moeten een lekker leven hebben, zij verdienen het om gelukkig te zijn elders, hoe ongelukkig het ons ook maakt..

Op dit moment ben ik even hard op aan het denken het gaat om het volgende.
Sinds een paar weken of eigenlijk al langer vinden wij ontlasting en plasjes van een kat in huis, dacht eerst nog dat het van een kitten was maar dit is dus niet het geval.

Toen wij van vakantie terugkwamen hoorden we van de oppas dat Gismo regelmatig het slachtoffer van pesterijen en knokpartijen is waardoor hij soms hele dagen en nachten buiten in de af gesloten tuin zat omdat hij niet meer naar binnen durfde te komen.

Nu inmiddels zelf ook een aantal malen getuige geweest en het is zo zielig, hij durft niet meer naar de kattenbak of vrij te eten, soms denk ik het gaat wel weer maar dan ineens is er weer de vlam in de pan, wat kunnen we hier nu nog aan doen om hem een goede oude dag te bezorgen, het is zo sneu dat hij in angst leeft.
Wie denkt ermee, want wij weten het ff niet met hem.

 

info voor herplaatsers
contactformulier
Telefoon 033-4726844

bgg 06180-33510
bgg 06 28 486 786